Whiteboard animatie

Whiteboard animaties spreken verschillende delen van onze intelligentie in één keer aan: zowel auditief, visueel als kinesthetisch. Een voice-over vertelt het verhaal en een muziekje speelt op de achtergrond, terwijl getekende beelden zich voor de kijker ontvouwen: horen, zien en ‘voelen’ worden gecombineerd. Informatie wordt op deze manier veel beter begrepen en onthouden.

Een custom made whiteboard animatie gemaakt door STUDIO JOPIE is daarom hét ideale middel om (complexe) informatie tot de verbeelding te laten spreken.

Waarom is de ondergrond eigenlijk zo belangrijk? STUDIO JOPIE maakte deze video om uit te leggen dat de ondergrond de basis is van een gezond leefklimaat. De keuzes die boven de grond gemaakt worden, staan in direct verband met de ondergrond. Daarom is een integrale aanpak van onder -en bovengrondse thema’s een must. (Van script tot illustratie en animatie)
In opdracht van Emma Handson te Vught maakte STUDIO JOPIE een animatiefilm over de drie fases van het notuleren; deze animatie werd ingezet om nieuwe notulisten goed voorbereid op pad te sturen.